© FG Design Studio 2015

http://www.farzanagandhi.com/files/gimgs/th-15_boathouse_Page_1.jpg
http://www.farzanagandhi.com/files/gimgs/th-15_boathouse_Page_2.jpg
http://www.farzanagandhi.com/files/gimgs/th-15_boathouse_Page_3.jpg
http://www.farzanagandhi.com/files/gimgs/th-15_boathouse_Page_4.jpg

COMMUNITY BOATHOUSE |

Tybee Island, GA

A boathouse for the community should be a place that first and foremost brings people together. With a program that defines areas of high specificity, here we break down boundaries by engaging them as shared and connective interfaces. A furniture study demonstrates how the wall can act as connector between two spaces rather than a separator. Glazing is introduced at specific points to create unexpected relationships between sides with respect to standing/sitting eye level as well as multiple connections beyond the immediate room with emphasis on foreground, middle ground or background.

Organization of the site loosely sets up the program in bands that run lengthwise along the site to the water. These bands are then allowed to slip and slide into one another creating both visual connections and functional multiplicities. User group circulation overlaps and intersects adding another level of social encounter and adjacency.
_______________________________________________